"In voor- en tegenspoed" - BABS - Marry Trouwborst - Trouwen waar je maar wilt! - trouwambtenaar/ceremoniespreker

Wettelijk trouwen

Dit is de traditionele manier van trouwen die iedereen wel kent. Bij de gemeente waar jullie willen trouwen, maak je melding van jullie huwelijk en geef je aan dat jullie mij graag als BABS, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag, willen. De gemeente geeft dan aan of zij deze benoeming toekent. Vraag even goed na wat de eventuele extra kosten hiervan zijn (gemiddeld rond de € 150,=). Bij deze manier van trouwen, kun je trouwen op het stadhuis of op een andere locatie die is aangewezen en officieel is goedgekeurd door de gemeente als trouwlocatie. Wanneer je deze extra kosten wilt omzeilen of liever je eigen bijzondere locatie kiest, kun je ook kiezen voor ceremonieel trouwen. Dit doen tegenwoordig best veel bruidsparen.

Ceremonieel trouwen

Hoe leuk is het als je zelf je trouwlocatie kunt kiezen en niet aan regels of tijd gebonden bent? Bijvoorbeeld in de tuin van je ouders of bij die strandtent waar jullie voor het eerst hebben gezoend? Het is allemaal mogelijk. 

Uiteraard wil je nog wel dat jullie huwelijk officieel is en wettelijk wordt vastgelegd. Het idee is dat jullie dit doen op een doordeweekse dag samen met jullie getuigen bij de gemeente (op maandag is dit bv vaak gratis). Jullie zetten op die dag jullie handtekening op de officiële huwelijksakte. 

Als dit is geregeld, dan heb je daarna alle vrijheid om de trouwceremonie te laten plaatsvinden waar en wanneer je maar wilt. Je kunt deze dan helemaal naar jullie eigen wensen in vullen. Uiteraard help ik jullie daarbij.

Zo kan ik zorgen dat er alsnog een huwelijksakte is om te ondertekenen. Je kunt eventueel ook na het JA-woord direct de champagnekurken laten knallen en de dansvloer op gaan!

Alles is bespreekbaar en niets is mij te gek!