"This is the moment" (René Froger) - Bruiloft Raymond en Margareth Trouwborst - 6 juni 1997 - Marry Trouwborst - BABS - Trouwen waar je maar wilt! - trouwambtenaar/ceremoniespreker

Hoe werkt het?

Je bent waarschijnlijk op mijn website uitgekomen omdat je geen traditionele trouwceremonie op het gemeentehuis wil. De trouwceremonie is DE start van wat (waarschijnlijk voorlopig) de mooiste dag van jullie leven is. Dus kun je die maar beter gelijk goed aftrappen!  Het is natuurlijk wel heel erg fijn als je je tijdens de ceremonie vooral lekker op je gemak voelt en dat je er volledig op kunt vertrouwen dat het een mooie ceremonie wordt, helemaal afgestemd op jullie wensen.  Zo zorg ik voor afwisseling met een vrolijke noot tussen de officiële gedeelten. En er is voor mij niets mooiers dan wanneer ik jullie samen met jullie gasten ook heerlijk zie schaterlachen.

 

Het eerste contact

We hebben eerst even een kennismakingsgesprek zodat jullie een beetje een idee krijgen, hoe ik praat, wie ik ben en hoe ik het doe. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Ik kom hiervoor graag bij jullie thuis (mits de afstand niet al te groot is, anders zoeken we een mooie locatie uit ergens halverwege). In dit gesprek leg ik jullie uit hoe alles in zijn werk gaat en krijgen jullie van mij allerlei ideeën over hoe we de ceremonie kunnen laten verlopen. Natuurlijk ben ik nog meer benieuwd naar júllie wensen en ideeën. Na dit gesprek laten jullie mij na ca. een week weten of jullie verder met mij willen als jullie BABS. 

 

Herinneringen en grappige anekdotes

Als jullie mij dan hebben gekozen als BABS voor jullie trouwceremonie, dan kan ik mij alweer helemaal verheugen op ons tweede uitgebreidere gesprek. Gemiddeld duurt zo'n gesprek ca. twee uur. In dit gesprek, wil ik zoveel mogelijk te weten komen over jullie en vraag ik jullie het hemd van het lijf: hoe ging dat nou precies met jullie eerste ontmoeting en hoe romantisch was jullie huwelijksaanzoek bijvoorbeeld, tot aan de grappigste anekdotes! Dit vind ik altijd zó leuk om te horen. Verder bespreken we wat voor soort ceremonie jullie wensen: kort en bondig of uitgebreid, iets formeler of lekker losjes? Zijn er nog extra sprekers (of misschien wel dansers?!) en het kan ook zijn dat jullie live muziek in gedachten hebben. Met mij kun je echt alle kanten op, niks is mij te gek! 

Ook wil ik weten: wie zijn de getuigen, zijn er kinderen bij , welke rol geven we die en zijn er misschien nog andere bijzondere gasten? Zien jullie mij liever in mijn eigen feestelijke kleding of in toga? Er is zóveel mogelijk en we hebben dus genoeg te bespreken. Ook vraag ik jullie ieder twee personen aan te geven die die mij nog leuke informatie over jullie kunnen verstrekken. Op deze manier krijg ik een mooi, compleet beeld van wie jullie zijn en wordt de ceremonie nog interessanter en persoonlijker. 

 

De voorbereidingen

Met een voldaan gezicht en een grote glimlach op mijn gezicht rij ik dan naar huis. Je zou denken dat ik dan alles wel weet van jullie na dat uitgebreide gesprek. Toch krijgen jullie ieder van mij óók nog een vragenlijst om in te vullen. Met alle informatie die ik dan heb, ga ik mij voorbereiden op de toespraak en de ceremonie. Een paar dagen voor de bruiloft hebben we dan nog even contact. Zo kan ik checken of er nog belangrijke dingen zijn veranderd die ik moet weten en hoe het met jullie zenuwen is gesteld.  Jullie kunnen er in ieder geval op vertrouwen dat ik een sprankelende, persoonlijke speech in elkaar draai die helemaal om jullie liefde draait.  Een verhaal dat ik graag deel met jullie gasten. Laat jullie verrassen! 

De mogelijkheden

Een korte uitleg over wettelijk trouwen
Een uitleg over ceremonieel trouwen door Marry Trouwborst

Trouwen in het buitenland - Marry Trouwborst
Mogelijkheden om te trouwen door Marry Trouwborst of als spreker/host